18 Eylül 2013 Çarşamba

ANTALYA


                                                                         ANTALYA

Antalya havaalanı şehir merkezine 20 km uzaklıktadır. Havaalanında kapıdan dışarı çıktığınızda hemen önünüzde taksi duraklarını görebilirsiniz. Hemen ön tarafta ''Havaş'' arabaları vardır. Antalya çok büyük bir şehir olmadığı için taksi nadir kullanılır bu nedenle daha masraflıdır,benim tavsiyem havaş arabalarını kullanmanız,kişi başı 10 tl vererek şehir merkezine ulaşabilirsiniz.eğer önceden ayarladığınız otel varsa,Antalya’da otel firmalarla anlaşır ve sizi otobüs karşılar,bunlar da her daim ücretsiz servis olarak kullanılır. Şehir merkezinde bir çok otel bulabilirsiniz,5 yıldızlılar buna dahil ama benim tavsiyem kaleiçi’nde(eski Antalya) havuzlu pansiyonlarda kalmak daha mantıklıdır.

 Antalya Airport is 20 km from the city center. Taxi from the airport stops right in front of the door you can see when you go out. also,you can see in front of the door bus ''havaş''. Antalya is not a very big city, so rarely used taxis are more expensive, my advice is to use Havas cars, reach the city center by 10 TL per person. If you have previously set the hotel, hotels in Antalya bus companies to negotiate and meet you, they are also used as a free shuttle service at all times. You can find a lot of hotels in the city center, including, but my advice is to Starred 5 of Kaleici (old Antalya), it makes more sense with breakfasts and also you have pool.


 Kaleiçi pansiyonlar aynı bu şekildedir. Günlük 30 ile 60 tl arasında fiyatlar değişir. Sabah kahvaltısı dahildir. Kaleiçi şehir merkezinin tam içinde olduğundan çok rahat gece gündüz hiçbir araç kullanmadan gezebilirsiniz. Aynı zamanda tüm gece kulüpleri,barları kaleiçindedir. Onun dışında Antalya'ya has kilim,hediyelik eşyalar,deri ceketler vb. bulabilirsiniz.


This is the photo from ''kaleiçi''. Prices vary between 30 to 60 per day. The morning breakfast is included. Old City is in the center of town you can visit a very comfortable day and night, you dont need use car. At the same time all the night clubs, bars in the old city. and you can find also in the old city own rugs, souvenirs, leather jackets you can buy.



Aynı zamanda kaleiçinde görülmesi gereken önemli tarihi eserler bulunuyor. Kesik minare ve Bizans dönemi kalıntıları görülmesi gerekenler arasındadır. Hemen kesik minarenin hizasında da yivli minare bulunmaktadır. Eski çeşmeler ve müze hepsi aynı yerdedir. Hepsi de halka açık ücretsizdir.


It is also important to be seen old city's historical artifacts. Cut minarets and Byzantine ruins are among the must see attractions.Just cut the thread at the level of the Yivli Minaret. Old fountains and museums, all in the same place. All of them are open to the public free of charge. you can visit free.















Kapalı çarşı olarak adlandırılan yola kapalı sadece insanların yürüdüğü uzun bir çarşı vardır. Yol boyunca yüzlerce dükkan ve büyük alışveriş merkezleriyle dolu olan bu cadde de bankamatik,kuyum ve dövizcileri de bulabilirsiniz. Hemen yolun köşesinde de Antalya saat kulesi vardır.yıllarca kendini koruyan saat kulesi çarşı ile Kaleiçi’nin tam arasındadır.


Only people walked off the road called Grand Bazaar is a long arcade. Along the way, this street is full of hundreds of shops and large shopping centers in the debit, jewelry and can be found in this street how you change money shop.. The clock tower at the corner of the road in the same place.a long time Antalya Kaleici can protect itself among the market with a clock tower.




Antalya'nın en büyük parkı olan karaalioğlu parkını muhakkak görmeniz lazım. Işıklar caddesinin yol bitiminde karaalioğlu parkı başlar. Antalya'nın neredeyse tamamını o parktan görebilirsiniz. Aynı zamanda yine Bizans döneminden kalan özel toplar ve savaş aletleri onun yanı sıra en önemlisi Hıdırlık bulunmaktadır.


Karaalioğlu park is the largest park in Antalya definitely need to see. Karaalioğlu street parking lights begin at the end of the road. If you want to see antalya from up you should to go this park. At the same time it collects the Byzantine custom, as well as its most important instruments of special ball from war and there are the name of ''hıdırlık''..





Işıklar caddesi antalyanın en işlek caddesidir. Stadyum,tüm markalar,mağazalar,özel kafeler,burger king,waffle,''plaza 2000'' binası ve 50ye yakın kafe yol boyu uzanır.belediye binasının hemen ön tarafında da Atatürk’ün zamanında yaşadığı evi vardır,şu an müze olarak kullanılıyor. Giriş 5 tl olmakla birlikte görülmesi gereken yerler arasındadır.


Antalya has one special street, the busiest street lights. Stadiums, all brands, department stores, specialty coffee shops, burger king, waffles,'''' building and the ''Plaza 2000'' 50 road runs along the nearby cafes.  Ataturk lived at the time in the house right in front of the town hall is currently used as a museum. Check-in is between 5 tl Although the must see this place.






Yorulduğunuz zaman dinlenmek için en iyi yer ‘’osmanlı türk kahvecisidir’’.. orada türk kahveleri toprakta pişer ve bol köpüklü olur lokumla beraber, onun yanında da soda ikram edilir ve ardından fincan kek yemeniz gerekir. Eğer isterseniz stadyumun karşısında ‘’adıyaman çiğ köftecisi’’nde de atıştırabilirsiniz,hemen yan tarafında da waffle yer sonra gezmeye devam ederseniz daha iyi olur.şimdi biraz yol güzargahında bahsedelim.antalya şehiriçi ulaşım araçları;raylı sistem,dolmuş,otobüs,nastolji treni ve taxi olarak 5 çeşittir.


The best place to rest when you are tired,'''' Ottoman Turkish caffe''.Turkish coffee Turkish delight there is in the soil are cooked and with plenty of sparkling, is served with soda on his side, and then have to eat a cup cake. If you want eat something in front of the stadium, you have ''adıyaman çiğ köftecisi''. and also near the this place you have waffle. now we speak about 'how do you use bus,metro,taxi and minibus, in Antalya we have total 5 diffirent transportations.


             
Gitmek istediğiniz yeri otobüs şoförlerine sorarak yardım alabilirsiniz. Tüm antalyayı dolaşırlar ve ulaşım çok kolaydır. Nostalji treni farklıdır. Antalya müzesinden başlar ve portakal çiçeği semtine kadar gider. Yol üzerinde kapalı çarşı,selekler çarşısı,saat kulesi,Kaleiçi ve ışıklar vardır. Eğer buralara gitmeyi düşünüyorsanız nostalji trenini kullanmanız lazım. Ücret olarak örenci değilseniz 1,5 tl verirsiniz. Otobüsler ve dolmuşlar ise 2 tl’dir. Bunlara ücret ödenebilir fakat raylı sistemi kullanacaksanız kart almanız gerekiyor. Her durakta kulübeler bulunur oralardan tek kullanımlık ya da 5 kullanımlık kart satın alıp raylı sistemi de kullanabilirsiniz.


where do you want to go, you can ask bus driver,they can help to you always. its more easy If you go with bus. and If you use nostalgia train, begin from museum and the last station is ''portakal çiçeği''. at the same time you can find ''ışıklar street, time towel and old city,its a same road. If you want to go there you should to use nostalgia train. and you pay only per person 1,5 tl. bus and minibus you pay only 2 tl. it is posibble you pay money for bus,minibus and nostalgia train,but you must to buy ticket for metro and you can put inside money. you can use 2 or 5 times metro in the same day.




Antalya beach park denize rahatlıkla girilebilen ve beach partilerinin olduğu bir alandır. Neredeyse 15 km  uzanan beach park güneşlenip rahatlayabileceğiniz özel bir alandır. Tüm su sporlarını da yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sezlong ve şemsiye kiralamaktır. 2 şezlong 1 şemsiye ücreti 5 tl’dir. Bunun yanı sıra içeriye yiyecek sokmak serbest olup eğer oradan satın alırsanız makul bir fiyata istediğinizi satın alabilirsiniz.



Antalya beach park to the sea and the beach parties, an area that is easily accessible. Extending almost 15 km from the beach park is a special area where you can relax sunbathing. All water sports can do there. All you need to rent chairs and umbrellas. 1 umbrella, 2 sun loungers costs 5 TL. In addition, if you are not free to put food in. If you buy from there you can buy what you want at a reasonable price.






Hemen beach parkında içinde olan yine antalyanın çok büyük ‘’kültür parkı’’nı da gezebilirsiniz. Burada kültür merkezi Antalya altın portakal film festivalinin yapıldığı alandır. Aynı zamanda cam piramit adı altında büyük bir merkez bulunmaktadır.


also you should to visit inside the beach park,you have ''culture park''. Here is the area where the cultural center of Antalya Golden Orange Film Festival. It also has a large center under the glass pyramid.




Antalya lara bölgesine gidecek olursanız büyük otobüsleri kullanmanız gerekir. Otobüslerin önünde ‘’lara’’ diye yazar ve şoföre düden şelale parkına gitmek istiyoruz derseniz şelalenin denize döküldüğü yere gelmiş olursunuz.


If you use large buses going to Antalya ''Lara'' its more easy. in front of buses they can write lara. We want to go and say the driver sinkhole park waterfall waterfall flows into the sea where you will have.



Burayı gezdikten sonra karşı yola geçip tekrar otobüse binip ‘’terra city’’ adında antalyanın en büyük alışveriş merkezine gidebilirsiniz.dünyanın en büyük markaları 5 katlı olan terra city de bulabilirsiniz.


If you want to visit big shopping center its a same bus then you go to there. ''Terra City'' in the antalya its more bigger shopping center. it is the best for antalya. its 5 floor.
                                                                            Terra City


Antalya merkez içinde yapabileceğiniz son şey büyük su parkı olan ‘’aquapark’’ a gitmektir.’’AQUAPARK’’ Dedeman semtinde Dedeman otelinin hemen bitişiğindedir. Oraya merkezden yürüyerek ya da otobüs kullanarak dedemana gelebilir hemen önünde de inebilirsiniz. Giriş 85 tl öğrenci 100 tl yetişkin olup içeride toplamda 45 farklı su kaydırağı bulunaktadır. Bunun yanı sıra sürpriz aktiviteler,dalga havuzu,dans gösterileri,kafeler ve su bale gösterileri de bulunmaktadır. Sabah 10da açılır akşam 6ya kadar kalabilirsiniz.


in the centrum you have also big water sport and ''aquapark''. this is near the dedeman hotel. If you want you can walk there or you can find bus for dedeman. If you can buy ticket for aquapark you can pay per person 85 tl. but you have diffrent 45 water slide. and aquapark is open the door in the morning from 10 to afternoon 6 oclock. and you can pay this only for each day. also you have inside some activites,dance,wave pool,aqua show.



Antalya şehir merkezinde ayrıca alışveriş yapabileceğiniz alanlar,migros 5M avm,özdilek avm,laura avm,deepo avm,beyaz dünya avm,shemall avm merkezlerini de kullanabilirsiniz.


Antalya city has got diffirent 6 shopping center,If you want to go there with taxi or bus ıts more easy. migros 5M,özdilek,laura,deepo,white world,shemall..
                                                                          Laura AVM
                                                                         Özdilek AVM
                                                                         Shemall AVM
                                                                          Migros AVM
                                                                        Beyaz Dünya AVM
                                                                            Deepo AVM

Kurşunlu şelalesine gitmek için taxi kullanabilirsiniz,ücreti yaklaşık olarak 50 euro civarı tutar. Giriş için ise 10 tl vererek bilet alabiliyorsunuz. İçeride şelale dışında küçük hayvanat bahçesi ve piknik alanları da bulunuyor. kurşunlu şelalesinde isterseniz 20 tl karşılığında gezini deveye binerek de gerçekleştirebilirsiniz.
Kundu bölgesi Antalya lara plajlarının olduğu alandır.aynı zamanda 5 yıldızlı büyük otellerin olduğu bölgedir. Buraya dolmuş kullanarak da gidebilirsiniz.


for kurşunlu waterfall you should use taxi or you can find rent a car. and you pay for taxi 50 euro. If you visit there you pay for ticket only 10 tl. inside of you have diffirent things not only waterwall. you have also little zoo,you can make picnic. If you want you pay 20 tl for camel you visit with camel the waterwall. Kundu place inside of the lara beach. its a same time you have also big 5 stars hotels in there. you can use for there minibus or bus.





Bu oteller tam konforlu adı verilen her şey dahil ücretlerle kiralanır. Dışarıdan görüldüğü gibi hiçbir eksiğiniz olmadan geçirebileceğiniz muhteşem bir tatil sizi bekliyor olabilir. Ücretler o kadar da büyütülecek kadar büyük değiller. Eğer turla anlaşıp önceden yer ayırtırsanız gecelik ücreti 140-180 tl arası bir ücretle oda kiralayabilirsiniz. Antalya'nın en pahalı oteli ''Mardan Palace'' dır. İçeride her şey altından kaplamadır ve gecelik ücreti bir kral odası kadar pahalıdır,yaklaşık 1500 tl civarıdır.


this hotels are more comfortable and you pay only for this. how you can see outside,you can use everything in hotels.Fees are not large enough to be enlarged so. If you've booked tour that will advance to agree a fee between £ 140-180 per night for a room to rent. The most expensive hotels in Antalya ''Mardan Palace''. Inside, everything is as expensive as gold-plated and night for a king room, in the region of £ 1,500.








Şehir merkezinde 5 yıldızlı oteller ise kundudakilere göre daha uygundur Sheraton falez ve Dedeman otelleri şehir merkezinin içindedir.

in the center also you have hotels 5 stars but that are not more expensive from kundu. sheraton,falez and dedeman hotels are in the centrum.




Tünektepe adı altında olan antalyayı kuşbakışı olarak izleyip aynı zamanda gözleme yiyebileceğiniz harika bir yerdir. Oraya ulaşım sadece kendi araçlarınızla olabilir. İsterseniz herhangi bir rent a car şubesinden araç kiralayabilir merkez dışındaki yerlere ulaşımı daha kolay sağlayabilirsiniz. Bir araç günübirlik en az 60 en fazla 150 tl arasındadır. Tünektepe kemer yolu üzerindedir. Hemen tabeladan dağ tarafına dönünce yol boyu tepeye çıkarsınız ardından manzaraya takılırsınız. Eğer isterseniz oraya kişi başı 5 tl ödeyerek teleferik kullanarak da çıkabilirsiniz.


Tunektepe under the name of Antalya, which is a great place where you can eat pancakes at the same time watching the bird's eye view. There may be transportation-only devices with your own. If you want to rent a car at any branch of the more accessible places you can rent a car outside the center.in the day a vehicle between a minimum of 60 up to 150. Tunektepe belt is on the way. Just after the sign, I like to go up the hill along the road around the side of the mountain landscape is attached. If you are paying £ 5 per person to get there if you want to quit using the teleferic.





Oradan devam ederek olimpos-çıralı ya devam ederseniz harika koyları olan piknik yapıp yüzebileceğiniz yerlere gelirsiniz. Bongolu evlerde geceleyip gece sahilde ateş yakıp şarkılar da söyleyebilirsiniz. Geceliği 30 tl ödeyerek güzel bir tatil geçirebilirsiniz.bizans dönemine ait bir çok kalıntıları gezebilirsiniz. Ayrıca Demre tarafında noel baba kilisesine uğrayıp ardından eski kent adı altındaki bir bölgeye yatla gezintiye çıkabilirsiniz. Ücreti 50 tl kişi başıdır. En son Yanartaş bölgesini gezerek en son soluğu kemer gecelerinde alabilirsiniz. 











 kemer yolu üzerinde olan ‘’sıçanadası’’na da muhakkak uğramanız lazım. Antalya yat limanında bu bölgeye turlar düzenlenir. Fiyatları her yat için değişir kimisi yemekli olur kimisi demir atar 2 saat yüzebilirsin kimisi sadece etrafında döner geri gelir. Bu durumda 50 ile 200 arası da fiyatlar değişiyor.tüm kuş çeşitlerini bu adada bulabilir ve akdenizin sularında serinleyip bir yudum şarapla güneşin batışını izleyebilirsiniz. kemer gece hayatına da muhakkak uğrayın derim..





Eğer türk kahvaltı zevkini tatmak istiyorsanız gitmeniz gereken tek yer ‘’çakırlar’’ yaylasıdır. Merkeze 10 km uzaklıkta olan çakırlara ister arabanızla isterseniz dolmuşla da gidebilirsiniz. Ormanın içinde Ağaçlara kurulmuş kütük masalarda harika bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Ücreti 15 tl olup her türlü kahvaltılık mevcuttur sınırsız çay da dahildir. Eğer kepez bölgesine giderseniz Karain mağrasına uğramanızı tavsiye ederim. Derinliği ve yüksekliği ile Antalya'nın en büyük mağarasıdır ve merkeze uzaklığı 8 km dir. Dolmuşla da gidebilirsiniz.






Mağara gezisi bittikten sonra ‘’orfe at çiftliği’’ ne uğrayıp güzel bir akşam yemeği yiyip at sürebilir isterseniz havuza girip serinleyebilirsiniz. En ünlü yemeği kuşbaşılı pidedir. Aynı zamanda kebap çeşitleri de vardır. Ücretler 10-15 tl arasıdır. Ata binmek isterseniz yarım saati 30 tlden binebilirsiniz. Havuza girecek olursanız gün boyu için 15 tl ödeyebilirsiniz. İsterseniz de kütük evlerde kalabilirsiniz geceliği 30tlden.
Son olarak gidilmesi gereken Manavgat şelalesine bağlı olan ‘’köprülü kanyon’’dur. Buraya isterseniz tur ayarlayıp ulaşabilir isterseniz de kendi arabanızla ulşabilirsiniz. Manavgat yoluna giderken tabeladan sola dönerseniz büyük bir ormanlıktan geçtiğiniz zaman köprülü kanyona ulaşabilirsiniz. İsterseneniz burada kütük evlerde konaklayabilirsiniz aynı zamanda buranın bir diğer özelliği rafting yapım alanıdır. Rafting,sabah kahvaltısı ve öğle yemeği için bir gece konaklama 45 tl ödeyerek güzel bir gün geçirebilirsiniz.







Eğer su sporuna devam etmek isterseniz kemer yolu üzerinde ‘’göynük beldesi’’ne gidebilirsiniz. Burada isterseniz yüksek parkur adı altında yerden 20 m yükseklikte halatlarla eğlenceli bir yolculuk yapabilirsiniz. İsterseniz göynük kanyonunda ilerleyerek güzel yerler keşfedebilirsiniz.





Aynı şekilde yola devam ederseniz de Alanya ya ulaşırsınız. Yine turist bölgesi olan alanya’da otellerle çevrili bir ilçedir. Alanya'da harika vakit geçirebilirsiniz. Alanya'nın gezilmesi gereken bölgeleri Damlataş Mağrası Alanya kalesi, Alanya limanı ve gece hayatıdır.







Yine görülmeye değer bir yer olarak bilinen bölge Antalya havaalanını geçtikten sonra 10 km uzaklıkta olan ‘’aspendos’’ bölgesidir. Burası antik tiyatro olarak kullanılır. Yaz aylarının bazı dönemlerinde opera gösterileri olur. Aynı zamanda türkiyenin en büyük dans ekibi olan ‘’anadolu ateşi’’ yaz aylarında burada götseler yapar. Buraya ulaşım yine bir turla sağlanabilir rehber aracılığı ile daha iyi olur. Ama isterseniz yine arabanızla da gidebilirsiniz.






Güzel yurdumda geçireceğiniz keyifli tatiller dilerimJ








1 yorum:

  1. Bu yazınızda paylaştığınız Sıçan Adası fotoğrafı bana aittir.
    Etik olarak benden izin alarak ve adımı da belirterek paylaşmanız gerekirdi. Sizin gibi bir blog yazarının bu gibi ayrıntılara dikkat etmeyişine üzüldüm doğrusu.
    Fotoğrafımın altına adımı eklemenizi rica ediyorum.

    YanıtlaSil